czwartek, 5 stycznia 2012

CHLEBEK Z SUSZONYMI POMIDORAMI I CZARNUSZKĄ

Z ciekawości poczytajcie o czarnuszce
Warto ją jeść pod każdą postacią.
W chlebie sprawdza się znakomicie.
SKŁADNIKI:
  • 1000 g mąki pszennej 
  •  150 ml oleju
  •  3 łyżeczki drożdży suszonych
  •  2 łyżeczki soli
  •  około 700 ml wody
  •  2 łyżki  suszonych pomidorów w proszku
  • 2 łyżki czarnuszki


Mąkę wyrabiam razem z olejem, wodą, drożdżami i solą.
Ciasto przykrywam i odstawiam na kaloryfer na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto odgazowuję i wyrabiam ponownie z suszem pomidorowym i czarnuszką.
Wkładam do formy,  przykrywam ręcznikiem i pozostawiam do ponownego rośnięcia na 40 minut.
Piekę przez 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Smacznego!

2 komentarze

  1. Aaaa wygląda bosko, bardzo mi się podoba. No i zainteresowałaś mnie czarnuszką, obowiązkowo o niej poczytam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No nie! Suszone pomidory i czarnuszka? Wyborny duet!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger