A na ciężką głowę proponuję aromatyczną pomidorową.
- 350 g mięsa wołowego - szponder
- 350 g mięsa wieprzowego od szynki
- 2 pietruszki
- 1 mały seler
- 1/2 pora
- kilka listków laurowych
- mała cebula
- sól morska
- pieprz czarny
- szczypta cukru trzcinowego
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- 100 ml śmietany 30 %
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- kilka listków mięty
- kilka listków lubczyku
- Mięso umyć i ugotować do miękkości z solą, listkami laurowymi oraz warzywami.
- Dodać koncentrat pomidorowy.
- Następnie mięso wyjąć a zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z cukrem i mąką.
- Mięso podrobić i wrzucić do zupy albo przeznaczyć na pasztet.
- Dodać posiekane listki lubczyku i mięty.
- Podałam z ryżem smażonym na oleju rzepakowym.
Pomysł własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.