Te żółte kopczyki wyglądają efektownie do każdego dania.
Składniki:
1 szklanka ryżu
2 szklanki bulionu warzywnego
1 łyżka oleju
1 łyżeczka kurkumy
Ryż podsmażyć na łyżce oleju i jak się zeszkli zalać bulionem wymieszanym z kurkumą. Gotować do całkowitego wchłonięcia bulionu przez ryż. Ryż ubić w filiżance i odwrócić do góry dnem na talerzu....wyjdzie bez problemu. Smacznego.
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad. Anonimie-podaj swoje imię. Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych. Dziękuję i zapraszam ponownie.
Hej! Nazywam się Dorota Owczarek-Osowski. Gotuję to co lubię i piekę to co uwielbiam. Kocham kuchnię włoską i testowanie nowych produktów. Zapraszam Cię w kulinarną podróż po smakach z całego Świata. Więcej na mój temat.
2 komentarze
podoba mi się ten żółty, do chiński potraw idealnie pasuje, super :)
OdpowiedzUsuńPrawda że tak, dzięki.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.