Składniki:
- 1 nieduża główka kapusty białej
- 2 pomidory
- 1/2 pęczka koperku
- 1 pęczek grubego szczypiorku
- 1 cebula
- 2 ogórki konserwowe
- po 1/4 strąka papryki żółtej i czerwonej
- jasna część pora
- kilka rzodkiewek
- 1 duży ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- 1 łyżka ziół do sałatek
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w piórka.
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w grubą kostkę.
Obrane ogórki pokroić w plasterki, rzodkiewki w pół plasterki, a paprykę w cienkie paseczki.
Posiekać koper i szczypior.
Pora pokroić w pół plasterki.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki wymieszać, dodając oliwę, sól i pieprz i zioła.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Przepis własny.
3 komentarze
Rewelacyjnie wygląda i daje głowę że tak samo smakuje.
OdpowiedzUsuńKornelia
Uwielbiam taką surówkę:)
OdpowiedzUsuńTo odpowiada moim gustom kulinarnym:-)) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.