Takie śledziki pamiętam z dzieciństwa bo jako dziecko śledzie jadłam z apetytem.
Składniki:
- płaty śledziowe ( matiasy )
- cebula (wedle uznania )
- olej i oliwa w proporcji pół na pół
- sól
- pieprz
- 1 łyżka octu winnego
Następnie pokroić na kawałki.
Cebulę drobno pokroić i zalać oliwą pomieszaną z olejem.
Jeśli trzeba posolić i popieprzyć.
Dodać ocet i wymieszać.
Połączyć ze śledziami.
Odstawić do lodówki na 24 godziny.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
3 komentarze
klasyczne śledzie najbardziej lubię.
OdpowiedzUsuńJa gotuję wodę z octem zielem i listkiem laurowym i pieprzem.Polewam każdą warstwę śledzi i cebuli i zalewam olejem. Pycha.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.