Z mojego stołu znikają tak szybko jak się pojawiają.
Z Twojego znikną równie szybko, zapewniam.
Warto popróbować na wigilijny stół i zauroczyć biesiadników.
Składniki:
- 300 g filetów śledziowych
- 400 g cebuli
- 100 g oleju
- koncentrat pomidorowy - 100 g
- 1/2 szklanki rodzynków
- sól do smaku
- cukier do smaku
- sok z 1/2 cytryny
- pieprz świeżo mielony
- mielona papryka - ok. 1 łyżeczki
- ziele angielskie - 10 ziarenek
- liść laurowy - 2 - 3 sztuki
Potem pokroić je na kawałki.
Cebulę pokroić w pół plasterki, dodać sól, cukier - do smaku, pieprz i zeszklić wszystko na oleju.
Dodać koncentrat, rodzynki, paprykę, ziele angielskie, liść laurowy i sok z cytryny do smaku.
Do masy z cebulą gdy przestygnie dodać kawałki śledzi.
Wymieszać.
Zostawić na kilka godzin.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
3 komentarze
wypróbuję chętnie :)
OdpowiedzUsuńMniam... miałam już więcej nie robić ale chyba mnie skusiłaś!
OdpowiedzUsuńCieszę się że się skusisz, ja też uwielbiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.