Wyszedł tak znakomicie jak wygląda, delikatny i pyszny.
Składniki:
- 2 l mleka tłustego
- 500 ml jogurtu naturalnego
Przelewamy na sito wyłożone gazą.
Odsączyć bardziej lub mniej w zależności jaki ser chcemy uzyskać.
Spróbujcie sami.
Smacznego.
Przepis dodaję do Akcji Zróbmy sobie ser domowy
7 komentarze
Ciekawy sposób na ser. :)
OdpowiedzUsuńTaki twarożek musi smakować bosko.
No piękny wyszedł :)Cieszę się,że przypadł Ci do gustu:)Pozdrawiam cieplutko:)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę go zrobić! Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńwitam czy z takiego sera mozna zrobic serniczek :-) pozdrawiam marzena
OdpowiedzUsuńOczywiście że tak, będzie bardzo delikatny.
UsuńWitam
OdpowiedzUsuńWlaśnie zagotowalam mleko dodalam jogurt i czekam ,ale nie wiem jakim cudem ma wyjść serwatka ,Jak do tej pory mam mleko i grudki jogurtu. Proszę napisać czy to się podgrzewa czy też po zagotowaniu się odstawia i czeka. Jak długo ? Proszę o podpowiedz
Pozdrawiam Joanna
A czy nie jest napisane? Zagotować, odstawić, dodać jogurt, zamieszać i czekać aż się rozdzieli ser od serwatki. Trwa to kilka minut.
UsuńJeśli miałaś mleko UHT to nie wyjdzie.
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.