Składniki:
- 1 słoik ogórków konserwowych
- 1 słoik cebulki konserwowej
- 1 słoik czosnku
- 1 słoik pieczarek konserwowych
- 1 słoik kukurydza,groszek,marchew (miałam w jednym słoiku)konserwowe
- 1 słoik kiełków selera konserwowego
- 1 nieduży słoik papryki konserwowej
- 1 polędwiczka wieprzowa
- curry indyjskie Sos:
- 1/2 opakowania jogurtu greckiego
- 1/2 słoika majonezu
- 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Paprykę w kostkę.
Polędwiczkę pokroić w paski i zamarynować w curry indyjskim na 2 godziny a następnie usmażyć na oleju.
Pozostawić do wystygnięcia.
Warzywa ze słoików odcedzić a następnie wymieszać.
Czosnek zmiażdżyć i połączyć z jogurtem, majonezem, solą i pieprzem i zalać warzywa.
Dobrze schłodzić.
Najlepsza jest po kilku godzinach chłodzenia.
Smacznego.
Przepis własny.
2 komentarze
Szybka i zapewne bardzo smaczna;)
OdpowiedzUsuńciekawa sałatka zrobie napewno
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.