Składniki:
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 6 jaj
- 1 torebka ryżu
- sos z puszki tuńczyka
- 2 łyżki majonezu
- 50 ml jogurtu greckiego
- sól
- pieprz
Kapustę pekińską pokroić w paski ( bez głąbów).
Paprykę pokroić w paski.
Jaja ugotować na twardo i obrane pokroić w kostkę.
Tuńczyka osączyć i rozdrobnić.
Ryż ugotować na sypko.
Kukurydzę osączyć.
Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, zalać sosem i jeszcze raz wymieszać.
Powinna schłodzić się w lodówce ale moja nie doczekała.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.