Ważne że jest pyszna i w święta na stole pojawia się zawsze.
Składniki:
- 500 g filetów z miruny
- 1/2 selera
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- mały koncentrat pomidorowy
- oliwa z oliwek
- sok z połowy cytryny
- mąka
- sól
- pieprz
- 1 łyżka cukru
- 3 liście laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
Skropić sokiem z cytryny.
Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni a następnie dodać starte warzywa, koncentrat i przyprawy i smażyć do miękkości pod przykryciem ok. 30 minut.
Na dno salaterki ułożyć rybę a na niej warzywa z sosem.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.