Podałam je z GUACAMOLE ponieważ Meksykanie używają go do wszystkiego więc czemu nie do placków.
Smakowało wybornie.
Placki ziemniaczane.
Składniki:
- 5 dużych ziemniaków
- 1 mała cebulka
- 1 jajo
- mąki tyle aby ciasto było dość gęste
- sól
- 1 łyżka oleju
Cebulkę starłam na tarce o drobnych otworach.
Dodałam jajo, sól, olej, mąkę i dobrze wymieszałam.
Smażyłam na suchej patelni na rumiano.
Podałam jak już wcześniej pisałam z sosem guacamole.
Smacznego.
Przepis wg pomysłu mojej mamy.
2 komentarze
Uwielbiam placki ziemniaczane. Szkoda tylko, że mają tyle kalorii..ale czasem można sobie zaszaleć;)
OdpowiedzUsuńja też czasem nie używam tłuszczu i wtedy daję dip lub sosik. Pychota
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.