Smakują wyśmienicie.
Składniki:
- 1 paczka pure ziemniaczanego
- 1 jajo
- sól
- mąka ile się wgniecie
- 1 mała główka kapusty białej
- 1/2 kg pieczarek
- sól
- pieprz
- 1 łyżka oleju
- 1/2 szklanki rosołu
Kapustę poszatkować dość grubo, i dusić z 1 łyżką oleju i 1/2 szklanki rosołu do miękkości.
Pieczarki pokroić drobno i podsmażyć na oleju.
Po ostygnięciu przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pure przyrządzić według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Po ostygnięciu dodać jajo, sól i mąkę pszenną ( ile się wgniecie ).
Wyrobić ciasto a następnie rozwałkować i wykrawać krążki szklanką.
Nakładać farsz a następnie zlepić brzegi.
Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.
Pierogi są delikatne i puszyste.
Smacznego.
1 komentarze
Nie wyobrażam sobie wigilii bez takich pierogów :) Pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt :)
www.amatorskiegotowanie.blogspot.com
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.