Składniki:
- 1 kg kapusty kiszonej z marchewką
- 1/2 kg grochu łuskanego
- 6 łyżek oleju
- garść suszu grzybowego ( u mnie ogonki grzybowe pokruszone)
- sól
- pieprz
- 2 kostki rosołowe grzyby leśne
Zrobić z grochu pure.
Kapustę drobno pokroić i ugotować (jeśli jest za kwaśna to obgotować) z olejem i kostkami grzybowymi.
Do kapusty po paru minutach gotowania dodać rozdrobniony susz grzybowy i gotować do miękkości.
Następnie do kapusty dodać pure z grochu.
Posolić jeśli trzeba,dosypać pieprzu.
Najlepiej ugotować kilka dni przed spożyciem bo im starsza tym lepsza jak to z kapustą bywa.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
1 komentarze
Również uwielbiam taką kapustę, u mnie zawsze dawało się cały groch :) Ale miłe wspomnienia przywołałaś tą kapustą :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.