Jest pyszny z ciemnym awokado.
Guacamole, meksykańska salsa.
- 2 sztuki awokado Hass
- 1 pomidor
- 1 cebula - u mnie czerwona
- 1 czuszka - dałam 1 łyżeczkę chili w proszku
- sok z cytryny
- sól morska
Przygotowanie salsy:
- Przekroić awokado wzdłuż na połówki, wyjąć pestkę.
- Wyjąć łyżką miąższ awokado .
- Rozgnieść go widelcem.
- Wcisnąć sok z cytryny.
- Cebulę drobno poszatkować a pomidora sparzyć i pokroić w kosteczkę.
- Jeśli dodajemy czuszkę należy ją drobno posiekać lub tak jak ja dodać sproszkowane chili.
- Wszystko razem wymieszać, doprawić solą do smaku.
Połączenie kuchni polskiej i meksykańskiej....smakowało wybornie.
Smacznego.
Przepis kuchni meksykańskiej Maciek Kuroń.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.