Spróbowałam i wyszło znakomicie.
Składniki:
- 2 duże filety z dorsza grenlandzkiego
- marchewka
- 1 por
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- sól
- pieprz
- 1 i 1/2 łyżeczki sosu sojowego
- 2 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 strączek suszonej papryczki chilli (nie miałam i wkroiłam 1/2 strąka czerwonej słodkiej dla koloru czerwonego i dodałam 1/2 łyżeczki chilli)
- 1 filiżanka wody
Pora i marchewkę pokroić na kawałki o długości 3 cm, a następnie w cienkie paseczki.
Przygotować sos: połączyć wodę z mąką ziemniaczaną, dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę i wymieszać wszystko z sosem sojowym oraz chilli.
Doprawić imbirem, solą i pieprzem.
Tak przygotowanym sosem zalać warzywa.
Włożyć do garnka rybę, położyć na niej warzywa oblane sosem i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 25-30 min.
Podawać z ryżem.
Ja podałam z żółtym
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.