wtorek, 27 grudnia 2011

Panierowany dorsz grenlandzki

Będą jeszcze potrawy z mojego wigilijnego stołu bo nie dałabym rady wszystkiego dodać na bloga w święta.
Można je wykorzystać także w innym dniu, porze roku czy innych świętach.
Zapraszam.


                Składniki:
  • płaty dorsza grenlandzkiego
  • jajo
  • ziarenka smaku
  • bułka tarta
  • sól
Płaty dorsza pokroić na mniejsze kawałki a następnie lekko posolić.
Jajo roztrzepać z ziarenkami smaku, maczać w nim płaty a następnie obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
Smacznego.

1 komentarze

  1. wlasnie jutro bede robila takiego dorsza:) kupilam filety mrozone i tak wlasnie zrobie usmaze na masle, i zapraszam w wolnej chwili
    magicznyczas.folog.pl
    pozdrawiam Violka

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger