Wyszło niesamowicie efektowne danie, pyszne i aromatyczne.
Składniki:
- 500 g filetów z kurczaka lub pasków z tyłu filetów
- 1 nieduża cukinia
- przyprawa do kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- olej winogronowy
Paski kurczaka wymieszać w składnikach marynaty i zostawić na min.1 godzinę (ja zostawiłam na noc w lodówce).
Cukinię pokroić na pół plasterki.
Nadziewać paski kurczaka na przemian z cukinią na szpatułki tak jak na fotce wyżej.
Grillować z obu stron na rumiano.
Podałam z kaszą jęczmienną i ogórkiem konserwowym.
Smacznego.
Przepis własny.
3 komentarze
Apetyczne wężyki :-)
OdpowiedzUsuńCiekawy sposób robienia ;) Bardzo apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńogólnie nie lubię wężów ale te z pewnością bym polubiła:)super smacznie wyglądają:)pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.