Podawali go tam do jaja na twardo.
Udało mi się choć trochę odtworzyć tamten smak, ulubiony.
Sos chrzanowo-musztardowy przygotowałam w ramach akcji
GOTUJEMY PO POLSKU
której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia
Na sos potrzebowałam:
- 1 łyżkę masła
- 1 łyżkę mąki
- 200 ml rosołu drobiowego
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżkę musztardy
- 1 łyżkę tartego chrzanu
Zaprawiłam śmietaną i dodałam chrzan i musztardę.
Sos można podawać na zimno i na ciepło.
Ja podałam go z różowymi kopytkami.....o nich za chwilę.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
Pycha. Do ryby albo mielonych :-) Ania
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.