Uwielbiam jak ser pieczony rozlewa się po talerzu, i mogę sobie moczyć w nim frytki albo ziemniaczki.
Składniki:
- ser camembert
- 1 jajo
- 50 ml mleka
- curry indyjskie
- harissa *
Na panierkę:
- otręby pszenne
Panierować w otrębach pszennych i smażyć na oliwie na rumiano z obu stron.
*Harissa = bardzo pikantna przyprawa arabska, zawierająca paprykę chili, czosnek , pieprz, kolendrę, kminek i miętę.
Smacznego.
Pomysł własny.
2 komentarze
ten serek zapowiada sie naprawde smakowicie:)
OdpowiedzUsuńPiękny camembert,ja ostatnio kupuję już w panierce mrożony w Lidl z żurawiną,jest równie pyszny jak pani:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.