czwartek, 10 listopada 2011

Smażony camembert w panierce z otrębów

Uwielbiam jak ser pieczony rozlewa się po talerzu, i mogę sobie moczyć w nim frytki albo ziemniaczki.

 


                   Składniki:
  • ser camembert
  • 1 jajo
  • 50 ml mleka
  • curry indyjskie
  • harissa *


               Na panierkę:
  • otręby pszenne
Jajo wymieszać z mlekiem i przyprawami a następnie zamoczyć w nim krążki sera camembert.
Panierować w otrębach pszennych i smażyć na oliwie na rumiano z obu stron.
*Harissa = bardzo pikantna przyprawa arabska, zawierająca paprykę chili, czosnek , pieprz, kolendrę, kminek i miętę.
Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

  1. ten serek zapowiada sie naprawde smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękny camembert,ja ostatnio kupuję już w panierce mrożony w Lidl z żurawiną,jest równie pyszny jak pani:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger