którego patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl
Składniki:
- 1 kg sadła wieprzowego
- 1 kg słoniny
- 2 ząbki czosnku
- sól
Na końcu dodać przeciśnięty czosnek i sól.
Zlać i wystudzić i używać do czego się da np.do bigosu lub do kanapek.
Część sadła stopiłam bez dodatków bo będzie mi potrzebne do ciastek ale o tym za chwilę.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
2 komentarze
O jak bym zjadła takiego smalczyku:)Muszę powiedzieć że to bardzo polskie :)
OdpowiedzUsuńAle pojadłabym teraz takiego domowego smalczyku :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.