Składniki:
- garść rukoli
- 4 parówki
- pomidor
- cebula czerwona
- papryka czerwona
- czosnek (1-2 ząbki)
- nieduży ogórek zielony
- listki bazylii
- 5 rzodkiewek
- plaster sera paneer domowej produkcji
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- sos meksykański gotowy
Przy podawaniu składniki się mieszają |
Pomidor pokroić w cząstki, paprykę w paski a cebulę w pół plasterki.
Ogórka ze skórką kroimy w półplasterki.
Rzodkiewki pokroić w ósemki.
Ser paneer (panir) kroimy w dużą kostkę.
Składniki wrzucamy do miski wraz z rukolą po kolei.
Rukola na dnie.
Z jogurtu i majonezu oraz czosnku przeciśniętego przez praskę mieszamy sos.
Dodajemy sól i pieprz.
Sałatkę nie mieszamy a na wierzchu najpierw polewamy sosem myśliwskim a następnie sosem jogurtowym.
Wkładamy do lodówki na min. 30 minut.
Przy podawaniu łyżką zanurzamy się do dna aby nabrać wszystkie składniki.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.