Znakomite jako samodzielne danie lub dodatek do mięs.
Składniki:
- 2 jaja
- 150 ml mleka
- curry (zależnie od upodobań)
- *harrisa (szczypta)
- otręby pszenne
- bułka tarta
- sól
Jaja roztrzepać z mlekiem i przyprawami.
Może połączenie przyprawy indyjskiej z arabską może wydawać się dziwne ale zapewniam Was że efekt smakowy jest znakomity.
Do masy jajecznej dodawać na przemian łyżkę otrębów i łyżkę bułki do momentu uzyskania gęstej papki.
Smażyć na oliwie z obu stron na rumiano.
* Harissa = bardzo pikantna przyprawa arabska, zawierająca paprykę chili, czosnek , pieprz, kolendrę, kminek i miętę.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
Lubię otręby a jeszcze bardziej dania szybkie do przyrządzenia:-))pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.