SKŁADNIKI:
- 600 g serc drobiowych (z kurcząt)
- mąka pszenna
- cebula czerwona
- przyprawa do kurczaka
- bulion drobiowy ok. 500 ml
Serca dobrze umyć i oczyścić z błonek.
Osuszyć i obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawą do kurczaka.
Obsmażyć na rumiano na patelni na łyżce rozpuszczonej Planty.
Zalać następnie obsmażone serca bulionem.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę.
Dusić do miękkości mięsa.
Sos wychodzi aksamitny i aromatyczny.
Polecam.
4 komentarze
witam mam smaka na gulasz ale z serc wiekszych drobiowych mianowicie z indyka z rosolo sa pyszne ale czy ten przepis to potrafi
OdpowiedzUsuńMysle że spokojnie możesz gotować...do miękkości.
UsuńDzisiaj będę robić właśnie taki gulasz z Twojego przepisu, mam nadzieję, że wyjdzie pysznie tak jak wygląda na zdjęciu :)
OdpowiedzUsuńBędzie pyszny.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.