Robiła je moja mama, teściowa, szwagierka i wszyscy są zachwyceni.
Mięso tak podane jest soczyste i pyszne, kruche i chrupiące, polecam.
Kurczak w chrupiącej panierce.
Składniki:
Składniki marynaty wymieszać i zanurzyć w niej pokrojone na mniejsze kawałki filety z kurczaka.
Odstawić najlepiej na całą noc...jak wam się spieszy to choć na godzinę. Płatki kukurydziane pokruszyć-ja robiłam to wałkiem do ciasta bo są dość ostre.
Obtoczyć filety w płatkach i smażyć z obu stron na rumiano.
Smacznego.
Pomysł rodzinny.
Składniki:
- filety z kurczaka - ilość wedle upodobań zjadających
- płatki kukurydziane do panierowania
- olej do smażenia
- 1/3 szklanki wina - u mnie różowe półsłodkie
- 3 łyżki oliwy
- papryka słodka ok 2 łyżeczek
- 1 jajo
Składniki marynaty wymieszać i zanurzyć w niej pokrojone na mniejsze kawałki filety z kurczaka.
Odstawić najlepiej na całą noc...jak wam się spieszy to choć na godzinę. Płatki kukurydziane pokruszyć-ja robiłam to wałkiem do ciasta bo są dość ostre.
Obtoczyć filety w płatkach i smażyć z obu stron na rumiano.
Pomysł rodzinny.
2 komentarze
Bardzo smakuje mi ta wersja.Polecam jeszcze podanie w chipsach paprykowych..rewelacyjne:)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.