czwartek, 3 listopada 2011

Chipsy jabłkowe

To znakomita przekąska podczas oglądania ulubionego filmu, meczu czy podczas czytania, aha, no i bardzo zdrowa i pyszna.

                        Składniki
  • 2 kg jabłek (miałam antonówki)
  • cukier trzcinowy
Jabłka pokroić na plastry i wydrążyć gniazda nasienne.
Każdy krążek posypać cukrem trzcinowym.
Suszyć w suszarce bądź piekarniku (ja suszyłam w piekarniku nagrzanym do 100 stopni ok 3 godzin).
Smacznego.

3 komentarze

  1. Owocowo, pysznie, zdrowo .. a do tego chrupiąco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fanom zdrowej żywności polecam Chipsy jabłkowe otrzymywane z ekologicznych odmian tych owoców. Są odrobię droższe od zwykłych dostępnych w sklepach, oraz oczywiście tych robionych samodzielnie, ale myślę że są smaczniejsze i mam pewność co do tego co je moje dziecko. Można je znaleźć np. tutaj: http://www.ekosmakosz.pl/pl/p/Chipsy-Jablkowe-BIO-40g-BioAvena/587

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger