To znakomita przekąska podczas oglądania ulubionego filmu, meczu czy podczas czytania, aha, no i bardzo zdrowa i pyszna.
Składniki
2 kg jabłek (miałam antonówki)
cukier trzcinowy
Jabłka pokroić na plastry i wydrążyć gniazda nasienne. Każdy krążek posypać cukrem trzcinowym. Suszyć w suszarce bądź piekarniku (ja suszyłam w piekarniku nagrzanym do 100 stopni ok 3 godzin).
Fanom zdrowej żywności polecam Chipsy jabłkowe otrzymywane z ekologicznych odmian tych owoców. Są odrobię droższe od zwykłych dostępnych w sklepach, oraz oczywiście tych robionych samodzielnie, ale myślę że są smaczniejsze i mam pewność co do tego co je moje dziecko. Można je znaleźć np. tutaj: http://www.ekosmakosz.pl/pl/p/Chipsy-Jablkowe-BIO-40g-BioAvena/587
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad. Anonimie-podaj swoje imię. Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych. Dziękuję i zapraszam ponownie.
Hej! Nazywam się Dorota Owczarek-Osowski. Gotuję to co lubię i piekę to co uwielbiam. Kocham kuchnię włoską i testowanie nowych produktów. Zapraszam Cię w kulinarną podróż po smakach z całego Świata. Więcej na mój temat.
3 komentarze
Owocowo, pysznie, zdrowo .. a do tego chrupiąco :)
OdpowiedzUsuńpyszności
OdpowiedzUsuńFanom zdrowej żywności polecam Chipsy jabłkowe otrzymywane z ekologicznych odmian tych owoców. Są odrobię droższe od zwykłych dostępnych w sklepach, oraz oczywiście tych robionych samodzielnie, ale myślę że są smaczniejsze i mam pewność co do tego co je moje dziecko. Można je znaleźć np. tutaj: http://www.ekosmakosz.pl/pl/p/Chipsy-Jablkowe-BIO-40g-BioAvena/587
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.