Obiad był szybki z tego co w lodówce.
Składniki:
- 1/2 puszki czerwonej fasolki
- 4 jaja
- 1/2 opakowania kiełbasek wiedeńskich z serem
- 1 dymka ze szczypiorem
- kilka rzodkiewek
- 1 pomidor
- 1 ogórek zielony -nieduży
- kilka liści sałaty radiccio
- 1/2 papryki czerwonej
- łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki sosu meksykańskiego
- 2 łyżki sosu cygańskiego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Kiełbaski wiedeńskie pokroić na 3-4 cm kawałki, ponacinać końce i podsmażyć na suchej patelni wtedy końcówki fajnie się rozłożą.
Jaja ugotować na twardo.
Podzielić na ćwiartki.
Resztę warzyw pokroić wedle uznania.
Ułożyć wszystko na talerzu i polać łyżką octu balsamicznego.
Odstawić na 10 minut.
Następnie polać sosem i posypać szczypiorem.
Czasami z tego co naprędce wychodzi super danie.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.