środa, 12 października 2011

Smażone parówki na jajach

Jest to danie z tych co nie wiem co dziś na obiad.
Obiad był szybki z tego co w lodówce.

                  Składniki:
  • 1/2 puszki czerwonej fasolki
  • 4 jaja
  • 1/2 opakowania kiełbasek wiedeńskich z serem
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • kilka rzodkiewek
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek zielony -nieduży
  • kilka liści sałaty radiccio
  • 1/2 papryki czerwonej
  • łyżka octu balsamicznego
                    Na sos:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki sosu meksykańskiego
  • 2 łyżki sosu cygańskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Składniki sosu wymieszać wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Kiełbaski wiedeńskie pokroić na 3-4 cm kawałki, ponacinać końce i podsmażyć na suchej patelni wtedy końcówki fajnie się rozłożą.
Jaja ugotować na twardo.
Podzielić na ćwiartki.
Resztę warzyw pokroić wedle uznania.
Ułożyć wszystko na talerzu i polać łyżką octu balsamicznego.
Odstawić na 10 minut.
Następnie polać sosem i posypać szczypiorem.
Czasami z tego co naprędce wychodzi super danie.
Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger