niedziela, 2 października 2011

Serniczek arbuzowy

Arbuzy teraz są takie soczyste i aromatyczne że trzeba to wykorzystać i tak powstał sernik na zimno z bardzo piankowym i dietetycznym wnętrzem.
Sernik z arbuza.


Składniki:
  • 500 g jogurtu naturalnego 
  • ćwiartka małego arbuza 
  • 2 łyżki żelatyny 
  • 3 - 4 łyżki miodu
Przygotowanie:
  • Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody.
  • Odstawić do wystudzenia.
  • Pozbyć się pestek z arbuza, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do wysokiej miski.
  • Dodać jogurt oraz miód.
  • Całość potraktować blenderem.
  • Masę połączyć z żelatyną - wlewać ją powoli ciągle mieszając całość blenderem.
  • Masę przelać do średniej tortownicy .
  • Schować do lodówki na około godzinę.
Smacznego.
Pomysł własny.

3 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.