Sernik z arbuza.
Składniki:
- 500 g jogurtu naturalnego
- ćwiartka małego arbuza
- 2 łyżki żelatyny
- 3 - 4 łyżki miodu
- Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody.
- Odstawić do wystudzenia.
- Pozbyć się pestek z arbuza, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do wysokiej miski.
- Dodać jogurt oraz miód.
- Całość potraktować blenderem.
- Masę połączyć z żelatyną - wlewać ją powoli ciągle mieszając całość blenderem.
- Masę przelać do średniej tortownicy .
- Schować do lodówki na około godzinę.
Pomysł własny.
3 komentarze
bardzo ciekawy pomysł z tym arbuzem
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie sernika i arbuza, muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńFajne połączenie sernika z arbuzem, chętnie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.