Słodycz sera, lekka słoność i kwaskowatość oliwek, eksplozja smaku.
Składniki:
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 niedużego pora (jasna część)
- 10 oliwek zielonych bez nadzienia
- 50 g gorgonzoli
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- 1 ząbek czosnku
- zioła prowansalskie
Paprykę pokroić w paseczki.
Oliwki także posiekać w paseczki a gorgonzolę pokruszyć.
Wymieszać składniki.
Składniki sosu wymieszać ze sobą i polać sałatkę.
Zostawić w lodówce na ok 30 minut.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.