Proste i szybkie spaghetti, polecam.
Składniki:
- 200 g makaronu spaghetti
- 2 nieduże filety z indyka
- 2 czerwone cebule
- puszka sosu pomidorowego
- kostka rosołowa drobiowa
- ser żółty starty ok. 100 g
- 1/2 szklanki wina półsłodkiego
- tymianek
- bazylia (świeża bądź suszona)
- 4 ząbki czosnku
- oliwa ok.3 łyżek
- sól
- pieprz
Przygotować marynatę:przecisnąć czosnek i wymieszać z ziołami ,winem i oliwą.
Zostawić na pół godziny w lodówce.
Następnie wyjąć mięso z marynaty i na niej usmażyć pokrojoną w półplasterki cebulę.
Dodać do cebuli mięso i usmażyć na rumiano.
Dodać sos pomidorowy i chwilę razem dusić.
Makaron ugotować al'dente na kostce rosołowej.
Odcedzić i dodać do sosu.
Wymieszać i wykładać na talerze.
Posypać startym żółtym serem.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.