środa, 5 października 2011

Pomidorowe spaghetii z indykiem

Kuchnie świata, dziś będzie po włosku.
Proste i szybkie spaghetti, polecam.
                        Składniki:
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 2 nieduże filety z indyka
  • 2 czerwone cebule
  • puszka sosu pomidorowego
  • kostka rosołowa drobiowa
  • ser żółty starty ok. 100 g
                  Marynata do mięsa:
  • 1/2 szklanki wina półsłodkiego
  • tymianek
  • bazylia (świeża bądź suszona)
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa ok.3 łyżek
  • sól
  • pieprz
Mięso pokroić w paseczki.
Przygotować marynatę:przecisnąć czosnek i wymieszać z ziołami ,winem i oliwą.
Zostawić na pół godziny w lodówce.
Następnie wyjąć mięso z marynaty i na niej usmażyć pokrojoną w półplasterki cebulę.
Dodać do cebuli mięso i usmażyć na rumiano.
Dodać sos pomidorowy i chwilę razem dusić.
Makaron ugotować al'dente na kostce rosołowej.
Odcedzić i dodać do sosu.

Wymieszać i wykładać na talerze.
Posypać startym żółtym serem.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.