niedziela, 9 października 2011

Pianka czekoladowa

To dla mojego "Łasuszka" wymyśliłam tą szybką piankę i wyszła rewelacyjnie a zniknęła jeszcze szybciej.
Sernik jest puszystą pianką i smakuje idealnie.
Pianka czekoladowa.
Składniki:  tortownica 22 cm 
  • 4 serki homogenizowane czekoladowe po 150 g każdy
  • 500 ml śmietany kremówki 30%
  • 1 śmietanfiks
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1/2 szklanki wody
  • 50 g rodzynków
  • wiórki czekoladowe do dekoracji
  • biszkopty okrągłe 
Przygotowanie sernika:
  • Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfiksem.
  • Dodać do śmietany serki i dobrze ale delikatnie wymieszać.
  • Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki wody a następnie rozpuścić i wystudzić.
  • Dodać do masy i dobrze wymieszać, szybko tężeje.
  • Dodać do masy rodzynki.
  • Masę wylać na wyłożone biszkoptami dno tortownicy.
  • Udekorować płatkami czekoladowymi.
  • Schłodzić co najmniej 2 godziny w lodówce.
Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.