Sernik jest puszystą pianką i smakuje idealnie.
Pianka czekoladowa.
Składniki: tortownica 22 cm
Przepis własny.
- 4 serki homogenizowane czekoladowe po 150 g każdy
- 500 ml śmietany kremówki 30%
- 1 śmietanfiks
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 2 łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki wody
- 50 g rodzynków
- wiórki czekoladowe do dekoracji
- biszkopty okrągłe
Przygotowanie sernika:
- Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfiksem.
- Dodać do śmietany serki i dobrze ale delikatnie wymieszać.
- Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki wody a następnie rozpuścić i wystudzić.
- Dodać do masy i dobrze wymieszać, szybko tężeje.
- Dodać do masy rodzynki.
- Masę wylać na wyłożone biszkoptami dno tortownicy.
- Udekorować płatkami czekoladowymi.
- Schłodzić co najmniej 2 godziny w lodówce.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.