Składniki:
- 4 duże marchewki
- 1 duża papryka czerwona
- 1 kostka rosołowa drobiowa
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka mąki
- pieprz kajeński (na czubku łyżeczki)
Paprykę obrać i pokroić w paski podobnej długości co marchewka.
Warzywa zalać bulionem drobiowym (z kostki) i gotować ok. 5 minut.
Odcedzić.
Do warzyw dodać masło i miód i dusić razem jakieś 5 minut.
Mąkę rozrobić w wodzie i wlać do warzyw......doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem kajeńskim.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
ale kolory ładne
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.