środa, 19 października 2011

Makrela z jajem w sosie musztardowym

Polecam to danie bo jest pożywne i smakuje wyśmienicie.

                         Składniki:
  • 2 nieduże wędzone makrele
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 1/2 pęczka szczypiorku
                        Na sos:
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
Makrelę obrać ze skóry i ości i porwać na mniejsze kawałki.
Jaja pokroić w ćwiartki.
Ułożyć fantazyjnie na talerzu.
Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę.
Posypać posiekanym szczypiorem.
Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger