niedziela, 2 października 2011

Kolorowa sałata z jajem

Szybka sałata do mięs.
Bardzo delikatna i godna polecenia.

                        Składniki:
  • 1/2 główki sałaty radiccio
  • 1/2 główki sałaty masłowej
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 200 g śmietany 18%
  • 1 łyżeczka cukru 
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sałatę umyć, odwirować i porwać na mniejsze kawałki.
Jaja pokroić w grubą kostkę.
Sałatę pokropić sokiem z cytryny.
Śmietanę wymieszać z solą, cukrem i pieprzem.

Polać sałatę wymieszaną delikatnie z jajami.
Jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Podawać jako dodatek do najróżniejszych mięs.
SMACZNEGO!

1 komentarze

  1. fajny przepis na salate rzymska pierwszy raz ja przyrzadzam Hanka

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.