Bardzo delikatna i godna polecenia.
Składniki:
- 1/2 główki sałaty radiccio
- 1/2 główki sałaty masłowej
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 200 g śmietany 18%
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
- sok z cytryny
Sałatę umyć, odwirować i porwać na mniejsze kawałki.
Jaja pokroić w grubą kostkę.
Sałatę pokropić sokiem z cytryny.
Śmietanę wymieszać z solą, cukrem i pieprzem.
Polać sałatę wymieszaną delikatnie z jajami.
Jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Podawać jako dodatek do najróżniejszych mięs.
SMACZNEGO!
1 komentarze
fajny przepis na salate rzymska pierwszy raz ja przyrzadzam Hanka
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.