Sernik jogurtowy jest puszysty, kolorowy i smakuje wybornie, polecam gorąco.
Jogurtowy sernik na zimno.
Składniki: tortownica 23 cm
Przygotowanie sernika:
Składniki: tortownica 23 cm
- 400 g jogurtu naturalnego
- 350 g jogurtu waniliowego
- 330 g jogurtu Niebieski Migdał
- 1 galaretka agrestowa
- 1 galaretka bursztynowa
- 1 galaretka rubinowa
- 1 galaretka szafirowa
Przygotowanie sernika:
- Wszystkie jogurty miałam firmy Jogo a galaretki firmy Wodzisław.
- Galaretkę bursztynową, rubinową i szafirową rozpuściłam w szklance wrzącej wody.
- Każda oddzielnie.
- Galaretkę agrestową rozpuściłam w 400 ml wrzącej wody.
- Galaretki odstawić do ostudzenia.
- Jogurt Niebieski migdał wymieszać z szafirowa galaretką i wylać na dno tortownicy.
- Schłodzić.
- Jogurt waniliowy wymieszać z galaretką bursztynową i wlać na spód szafirowy.
- Schłodzić.
- Jogurt naturalny wymieszać z galaretką rubinową i wylać na warstwę bursztynową.
- Schłodzić.
- Na koniec wylać galaretkę agrestową i ponownie schłodzić.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.