niedziela, 2 października 2011

Frittata z chorizo i kindziukiem

Pyszne danie śniadaniowe z kuchni włoskiej.

             Składniki:
  • 100 g plastrów kiełbasy Chorizo
  • 100 g kindziuka w małych kiełbaskach
  • 1 łyżka masła czosnkowego
  • 5 jaj
  • 1 cebula
  • sól 
  • pieprz
  • szczypiorek do posypania

Rozpuścić masło na patelni i podsmażyć chorizo i kiełbaski kindziuka, a także pokrojoną w pół plasterki cebulę.
Jaja roztrzepać w misce, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wylać na patelnię i podsmażać podważając brzegi aby masa jajeczna ze środka wpływała pod placek.
Zdjąć z patelni i posypać szczypiorkiem.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.