niedziela, 16 października 2011

Filety z kurczaka w sezamowo-otrębowej panierce

Mięsko jest kruche i soczyste, polecam.
                            Składniki:
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1 łyżeczka curry indyjskiego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajo
Filety pokroić  na mniejsze kawałki i zamarynować  w curry, cynamonie, jajku i mleku wymieszanych ze sobą.
Zostawić na minimum 1 godzinę.

                                  Panierka:
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki otrąb pszennych
Składniki panierki wymieszać.
Kawałki kurczaka panierować i smażyć na oleju z obu stron na rumiano.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger