i też zapragnęłam taki mieć.
Poprosiłam koleżankę która jeszcze w ogródku miała kilka dorodnych róż aby przyniosła mi garść płatków.
No i w ten sposób mam pachnący latem cukier różany.
Potrzebowałam:
- 1 garść płatków różanych
- 1 szklankę cukru
Następnie płatki rozcieramy w blenderze.
Dodajemy do cukru i dokładnie łączymy składniki.
Gdy cukier się zabarwi przekładamy na tacę, przykrywamy bawełnianą ściereczką i zostawiamy do wyschnięcia.
Może to trwać nawet 2 dni.
No i mamy pyszny pachnący cukier różany który można wykorzystać do ciast i deserów.
Smacznego!!!
3 komentarze
robiłam, cudowne kolory i aromat :)
OdpowiedzUsuńTeż sie nim cieszę w tym roku, narobiłam tyle,że jeszcze obdaruję rodzinę ale naprawdę rewelacjacyjny jest ten cukier :)
OdpowiedzUsuńcukier zrobiony:) teraz tylko trochę inspiracji do wykorzystani:) pozdrawiam gorąco
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.