Jak podaje Wikipedia chlebki Pita pochodzą najprawdopodobniej z Syrii.
Są to pyszne chlebki które puchną podczas pieczenia tworząc kieszonkę do nadziewania.
I to już Wasza inwencja co do nich włożycie.
Chlebek pita z kolorowym nadzieniem.
Składniki:
- 4 chlebki pita
- 2 filety z kurczaka
- oliwa z oliwek
- masło czosnkowe
- bazylia
- tymianek
- przyprawa do kebabu
- sól
- pieprz
Nadzienie:
- sałata radiccio
- pomidor
- ogórek zielony
- papryka czerwona
- czerwona i biała cebulka
- kukurydza z kolb
- sos meksykański
Przygotowanie:
- Filety z kurczaka pokroić w paski i wymieszać z przyprawami.
- Odstawić na 1/2 godziny.
- Potem usmażyć na oliwie połączonej z masłem czosnkowym.
- Kukurydzę w kolbach ugotować a następnie zeskrobać nasionka.
- Warzywa pokroić w plastry-tylko paprykę w paski.
- Chlebki pita podgrzać w mikrofali rozciąć aby utworzyły kieszonkę.
- Polać sosem meksykańskim środek a następnie ułożyć w kieszonce warzywa i kurczaka.
- Po wierzchu również polać sosem meksykańskim.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.