sobota, 22 października 2011

Caprese z buraków

Przepis kuchni włoskiej.
Spodobał mi się pomysł   PREZYDENTOWEJ
I stąd moja impresja.


                         Składniki:
  • 2 upieczone w foli długie buraki
  • wiórki sera koziego solankowego
  • okruszki sera indyjskiego Paneer
  • garść rukoli
                    Na sos:
  •   50 ml ciemnego octu balsamicznego
  •   1/2 łyżeczki cukru
  •   duża szczypta pieprzu, majeranku i ziół prowansalskich
  •   sól do smaku (ja dałam bardzo niewiele, ponieważ ser był dość słony)
Na talerzu ułożyć rukolę a na niej plasterki buraków .
Na buraki rozkruszyć ser paneer i wiórki sera koziego.
Składniki sosu połączyć i polać caprese.
Wyszło przepysznie.
Smacznego.

1 komentarze

  1. Caprese stricte kojarzy się z pomidorami, a tutaj taka ciekawa wersja :) Smakowicie u Ciebie!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.