Spodobał mi się pomysł PREZYDENTOWEJ
I stąd moja impresja.
- 2 upieczone w foli długie buraki
- wiórki sera koziego solankowego
- okruszki sera indyjskiego Paneer
- garść rukoli
- 50 ml ciemnego octu balsamicznego
- 1/2 łyżeczki cukru
- duża szczypta pieprzu, majeranku i ziół prowansalskich
- sól do smaku (ja dałam bardzo niewiele, ponieważ ser był dość słony)
Na buraki rozkruszyć ser paneer i wiórki sera koziego.
Składniki sosu połączyć i polać caprese.
Wyszło przepysznie.
Smacznego.
1 komentarze
Caprese stricte kojarzy się z pomidorami, a tutaj taka ciekawa wersja :) Smakowicie u Ciebie!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.