Napoleonkę robi się błyskawicznie i szybko można cieszyć się efektem.
Składniki:
- 2 budynie waniliowe
- 1 l mleka
- 1 kostka margaryny Kasia
- 6 łyżek mąki
- 1 cukier waniliowy
- 1 szklanka cukru
- krakersy
Krakersy układać na tacy lub brytfannie.
Ciepły budyń wyłożyć na ciastka.
W tę samą stronę układać krakersy na wierzchu.
Wystudzić w lodówce a następnie posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
1 komentarze
moj tata jest specjalista od takich szybkich napoleonek :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.