Składniki:
- śliwki kalifornijskie w ilości według potrzeb konsumujących
- cieniutkie plastry boczku wędzonego w ilości takiej jak ilość śliwek
- Śliwki zawinąć ciasno w plastry boczku i obsmażyć na patelni aby boczek się "zasklepił".
- Następnie ułożyć koreczki w naczyniu żaroodpornym i włożyć na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni.
- Wyjąć z piekarnika powkładać w każdą śliweczkę wykałaczkę i gotowe do spożycia.
Smacznego.
Przepis własny.
2 komentarze
Do piwa! Zdecydowanie :)
OdpowiedzUsuńO rany jakie to jest pyszne ,chyba sobie nikt z tego sprawy nie zdaje i co tam kalorie to jest warte grzechu .Jadłam i się teraz wymądrzam:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.