czwartek, 1 września 2011

Śliwka kalifornijska w boczku

To pyszna i bardzo szybka przekąska do zup albo piwa albo sama, jak ktoś woli.

Składniki:
  • śliwki kalifornijskie w ilości według potrzeb konsumujących
  • cieniutkie plastry boczku wędzonego w ilości takiej jak ilość śliwek

  • Śliwki zawinąć ciasno w plastry boczku i obsmażyć na patelni aby boczek się "zasklepił".
  • Następnie ułożyć koreczki w naczyniu żaroodpornym i włożyć na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni.
  • Wyjąć z piekarnika powkładać w każdą śliweczkę wykałaczkę i gotowe do spożycia.
Smacznego.
Przepis własny.

2 komentarze

  1. O rany jakie to jest pyszne ,chyba sobie nikt z tego sprawy nie zdaje i co tam kalorie to jest warte grzechu .Jadłam i się teraz wymądrzam:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger