Potrzeba:
- 1 kg schabu bez kości
- 5 łyżek oliwy
- 5 łyżek sosu sojowego
- 1/2 szklanki wina czerwonego
- bazylia suszona
- oregano suszone
Połączyć składniki marynaty i włożyć do niej plastry schabu.
Zostawić na co najmniej 2 godziny albo nawet na całą noc.
Schab piec na patelni grillowej albo na grillu jak kto woli z obu stron.
Ja podałam z sosem afrykańskim z sezamem i orzeszkami.
Do mięsa pasuje również sałatka z włoskiej kapusty.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.