wtorek, 20 września 2011

Sałatka z włoskiej kapusty

Wydaje mi się że kapusta włoska jest u nas niedoceniana, traktujemy ją trochę po "macoszemu" a nie słusznie bo nadaje się nie tylko do gołąbków ale do gotowania i pysznych surówek.


Oto jedna z nich.
                      Składniki:
  • 1 mała główka kapusty włoskiej
  • 1 puszka  kukurydzy konserwowej
  • oliwa z oliwek
  • sól,pieprz,cukier
  • ziarenka smaku
Kapustę należy drobniutko posiekać.
Następnie dodać do niej osączoną kukurydzę.
Doprawić do smaku solą,cukrem,pieprzem a także ziarenkami smaku bądź jarzynką bądź warzywkiem.
Polać oliwą i zostawić na ok. godzinę aby smaki się przegryzły a kapusta zmiękła.

Polecam do mięs z grilla.
Smacznego.

9 komentarze

  1. Zostawiam ślad, może NIESŁUSZNIE ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. kapusta ma byc nie ugotowana prawda???

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam dzisiaj :)) Pyszna!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja robię dzisiaj :D Z porem i z marchewką.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wypróbuję przepis :) Ale bez ziarenek smaku, kucharków i innych veget - tam jest więcej glutaminianu sodu i innych chemikaliów niż witamin w całej surówce...
    Basia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie niech to jednak będzie przyprawa warzywna ( może być z własnych suszonek )

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger