Oto jedna z nich.
Składniki:
- 1 mała główka kapusty włoskiej
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- oliwa z oliwek
- sól,pieprz,cukier
- ziarenka smaku
Następnie dodać do niej osączoną kukurydzę.
Doprawić do smaku solą,cukrem,pieprzem a także ziarenkami smaku bądź jarzynką bądź warzywkiem.
Polać oliwą i zostawić na ok. godzinę aby smaki się przegryzły a kapusta zmiękła.
Polecam do mięs z grilla.
Smacznego.
9 komentarze
Zostawiam ślad, może NIESŁUSZNIE ;)
OdpowiedzUsuńŚlad może tak ale przedstawić się nie łaska?
Usuńkapusta ma byc nie ugotowana prawda???
OdpowiedzUsuńTak kapusta ma być surowa ale drobniutko pokrojona :-)
UsuńRobiłam dzisiaj :)) Pyszna!!
OdpowiedzUsuńJa robię dzisiaj :D Z porem i z marchewką.
OdpowiedzUsuńPochwal się zdjęciem .
UsuńWypróbuję przepis :) Ale bez ziarenek smaku, kucharków i innych veget - tam jest więcej glutaminianu sodu i innych chemikaliów niż witamin w całej surówce...
OdpowiedzUsuńBasia
Koniecznie niech to jednak będzie przyprawa warzywna ( może być z własnych suszonek )
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.