środa, 21 września 2011

Sałatka po meksykańsku

Przepis kuchni meksykańskiej.
Składników sporo ale efekt końcowy petarda.
Polecam ta pyszną sałatkę do pracy czy szkoły, będzie pysznie i zdrowo.
Miłego zajadania.

Składniki:
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej z pomidorami suszonymi i bazylią
  • 1 puszka ostrej fasolki czerwonej
  • 1 opakowanie sera feta w kostkach
  • 1 ogórek wężowy
  • 1 pomidor zielony
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 słoiczka pomidorów suszonych w zalewie
  • garść natki pietruszki
  • garść koperku
  • 1/2 pęczka szczypioru grubego
  • 1/2 pęczka szczypioru cienkiego
  • oliwa z suszonych pomidorów
  • szczypta przyprawy meksykańskiej
  • pieprz kolorowy z młynka
  • marynowany czosnek z zalewy z suszonych pomidorów 
Chyba niczego nie pominęłam bo jest tego sporo ale efekt jest powalający.
Wszystkie składniki sałatki można przygotować wcześniej a na koniec tylko połączyć.
Przygotowanie sałatki:
  • Składniki pokroić w kostkę ,w paski jak kto woli, kukurydzę i fasolę osączyć.
  • Szczypior, natkę pietruszki, koperek posiekać.
  • Wszystkie składniki wymieszać i polać oliwą z suszonych pomidorów.
  • Odstawić sałatkę na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger