Pachnie pomidorami nie tak jak ta zimowa przecierem pomidorowym.
Pyszności, polecam.
- 1000 g dojrzałych pomidorów
- 300 g schabu z kością
- 2 duże marchewki
- ziarenka smaku bez konserwantów - 1 łyżka
- 200 ml śmietany 30%
- 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
- kilka listków lubczyku
- sól morska
- szczypta cukru
- makaron świderki
- Schab pokroić na mniejsze porcje i ugotować z marchewką pokrojoną w plasterki, lubczykiem i ziarenkami smaku.
- Następnie mięso obrać od kostek i wrzucić do wywaru.
- Pomidory obrać ze skórki i rozgotować pod przykryciem a następnie przetrzeć przez sito.
- Dodać do wywaru.
- Zagotować.
- Śmietanę wymieszać z mąką i zaprawić zupę.
- Podawać z ugotowanym makaronem.
Przepis własny.
Przepis dodaję do akcji PSIANKOWATE którą organizuje mopswkuchni.
Przepis dodaję do akcji PSIANKOWATE którą organizuje mopswkuchni.
2 komentarze
Pomidorowa na świeżych pomidorach nie ma sobie równych :) Lubię ją o wiele bardziej niż tę zwykłą :)
OdpowiedzUsuńja czuje jej zapach patrząc na zdjęci:P mam w folii swoje pomidory,czekam aż będą mocno dojrzałe i tez planuje zupkę.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.