Jemy warzywa sezonowe a na pomidory z zielonym środkiem przyjdzie czas zimą.
Patisona robiłam już jak schab a teraz czas a'la dorsz.
Zapraszam serdecznie.
Składniki:
- 1 średniej wielkości patison
- przyprawa do ryb
- jajo
- bułka tarta
- olej do smażenia
- ser żółty do posypania
Patisona obrać ze skórki,wydrążyć pestki i pokroić na plastry.
Następnie obsypać go przyprawą do ryb(sporo).
Zostawić na 10 minut.
Następnie maczać w rozbełtanym jaju i panierować w bułce tartej.
Smażyć do miękkości z obu stron.
Posypać tartym żółtym serem.
Smacznego.
1 komentarze
Cukinie czy kabaczek z robiony w ten sposób również smakuje rewelacyjnie. A swoją drogą już dawno nie jadłam patisonów a to jedne z moich ulubionych warzyw :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.